Verbouwen of nieuwbouw

Van Bloois Bouwkundig Tekenbureau is sinds 2002 hét vertrouwde adres voor al uw technisch tekenwerk, zowel particulier als bedrijf.

Wat tekenen wij zo al

Schets- & ontwerpplannen

Splitsingstekening

Bestektekening

Werktekening

Slooptekening

“Bouwkundig tekenwerk voor elke fase van het bouwproces”

Van Bloois Bouwkundig Tekenbureau

Een goede bouwkundige tekening is essentieel bij het verbouwen of bouwen van een gebouw of huis. Hierin wordt vastgelegd hoe het project er volgens de opdrachtgever na werkzaamheden uit moet komen te zien en wat er van een aannemer verwacht wordt. Zo worden in een bouwkundige tekening onder andere de posities van ramen en deuren aangegeven, alsmede de draairichtingen. Dit om vervelende discussies achteraf te voorkomen.

Van Bloois Bouwkundig Tekenbureau is dan ook al sinds 2002 een vertrouwd adres voor al uw technisch tekenwerk. Wij verzorgen bouwkundig tekenwerk in elke fase van het bouwproces, zowel voor particulier als bedrijven. U kunt bij ons terecht voor ontwerptekeningen, bouwaanvraagtekeningen, bestektekeningen, werktekeningen, bouwkundige details en ander bouwkundig tekenwerk dat verder nodig is voor uw bouwproject.

Ander gewenst tekenwerk ter ondersteuning van uw project is ook mogelijk. Wij adviseren graag indien u niet zeker bent of er tekenwerk voor uw project benodigd is, als u twijfelt over welk soort tekenwerk u nodig heeft voor uw proces of project en of u twijfelt of de kosten van tekenwerk tegen de baten opwegen.

Wat kunnen wij voor u betekenen

Heeft u verbouw of nieuwbouw plannen? Of heeft u een opdracht om een rijksmonument te renoveren of wellicht een heel nieuw woningproject te ontwikkelen? Hieronder vindt u een overzicht van al het bouwkundig tekenwerk dat wij voor uw project kunnen realiseren.

Schets- & ontwerpplannen

Splitsings- tekening

Ontruimings- plattegrond

Bestektekening

Werktekening

Revisietekening

Slooptekening

Gebruiks- vergunning

Omgevings- vergunning

Digitaliseren tekeningen

Opdrachtgevers

Wij verzorgen bouwkundig tekenwerk voor opdrachtgevers als:

  • Overheden (RVB en Havenbedrijf Rotterdam)
  • Architectenbureaus
  • Adviesbureaus
  • Vastgoed Beleggers
  • Zorginstellingen
  • Installatiebedrijven (dan leveren wij de bouwkundige onderleggers)
  • Particulieren

 Op het gebied van nieuwbouw, verbouwingen/aanpassingen en renovatie doen wij onder andere tekenwerk voor utiliteitsbouw, woningbouw en Rijks- en gemeente-monumenten.

Bij laatst genoemde werken wij intensief samen met een gerenommeerd Restauratie-Architect in projecten waarbij gespecialiseerd onderzoek, conservering en restauratie van monumenten wordt uitgevoerd.

Veel gestelde vragen

Wij proberen uw vragen hiernaast zoveel mogelijk te beantwoorden. Staat uw specifieke vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel ons gerust.
Waarom een heb ik een bouwkundige tekening nodig?
Een goede bouwtekening is onmisbaar bij elk bouwproject, een goede begroting maken zonder tekening of een vergunning aanvragen is gewoon onmogelijk.
Heb ik een bouwvergunning nodig?
U kunt heel eenvoudig controleren of u een bouwvergunning nodig heeft op het omgevingsloket online ( www.omgevingsloket.nl) of op www.vrom.nl
Maken jullie ook constructieve berekeningen en tekeningen?
Nee, hiervoor kunt u een constructeur benaderen. Wij kunnen u hierbij helpen.
Heeft u vragen over uw bouwplannen?
U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.
Hoe lang bewaren jullie de tekeningen?

De digitale tekeningen worden in ons archief opgeslagen en bewaard. De tekeningen zijn alleen door de opdrachtgever op te vragen.

Hoe worden de kosten van het tekenwerk afgerekend/afgesproken?

De kosten voor het tekenwerk kunnen we op 2 manieren afspreken:

  • Met een omschrijving van de werkzaamheden wordt er  in de offerte een vast bedrag afgesproken met de opdrachtgever.
  • Of op basis van regie: dan wordt er op basis van de werkelijk gemaakte uren de rekening opgemaakt. Deze manier van berekenen van de kosten wordt vaak gebruikt bij langdurige of complexe projecten of ter indicatie van de kosten. Hierbij wordt wel een maximaal bedrag in de offerte  vastgelegd.
Waar spreken we af?

Ik kom naar u toe: we spreken af op de bouw-locatie, bij u op kantoor of bij u thuis. U kan dan makkelijk uitleggen wat uw bouwwensen zijn en wij kunnen goed de bouwplannen en de bijbehorende kosten voor het tekenwerk inschatten.

Contact Van Bloois Bouwkundig Tekenbureau

Heeft u vragen over een van onze diensten of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact op. Wij zijn telefonisch bereikbaar of maak gebruik van onderstaand contactformulier.  

Gedempte Sluiskom 14

1191 GP Ouderkerk aan de Amstel

+31 20 33 14 333

marjan@vanbloois.nl

KvK 34170983

BTW NL0015 975 35 B83

NL82 ABNA 0625 3210 30